Social Media

Hei, ce anume cauti?

Teatru

“Scufita Rosie” la Teatrul Alexandru Davila

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, la ora 11:30 sunteti așteptati la spectacolul pentru copii, ”Scufita Rosie”, după Frații GRIMM, dramatizare de Carmen CĂLIN, in regia artistică Andreea BOTESCU-BOȚÎRCĂ și Mihai SAVU .

Scufița Roșie este o fetiță care este trimisă de mama ei cu merinde aflate într-un coșulet la bunica ei care are casa în pădure. Pe drum, se întâlnește cu Lupul, personaj negativ care ademenit de mirosul încântător al bucatelor din coșul fetei, o urmărește până la casa bunicii. Ajuns înaintea Scufiței, lupul o mănâncă pe bunică și se îmbracă cu hainele ei, așezându-se în pat.
Scufița ajunge la căsuța cu pricina și bate la ușă. Lupul își preface vocea și o poftește înăuntru. După o serie de întrebări prin care fata dorește să se convingă că cea din pat este chiar bunica ei, se lasă convinsă, iar Lupul o înghite și pe ea.
În versiunea Fraților Grimm, morala lipsește, lăsându-i pe copii să tragă singuri învățămintele.
Poveștii noastre i se adaugă un happy-end în care un vânător aflat în apropiere, auzind sforăiturile lupului, intră în casa bunicii. El își dă seama imediat de cele petrecute și ia o foarfecă mare și taie burta lupului ca să le scape pe cele 2 nefericite.
Scufița și bunica ei care abia mai respirau în burat animalului, umplu burta Lupului cu pietre. Fericiți, cei trei iau masa împreună și se înfruptă din bucatele aduse de Scufița Roșie.
”Scufița Roșie” face parte din categoria spectacolelor logevive de la ”Așchiuță”, devenind astfel, o poveste nemuritoare.

Distribuție | Andreea BOTESCU-BOȚÎRCĂ, Cristina MUSCALU, George SLĂTIOREANU/Olga PODARU, Mihai SAVU, Cristina MUSCALU, George SLĂTIOREANU, Alina DIACONU/Aura FLOROIU, Dani SLĂTIOREANU/Nineta MANEA.

Autor | Frații GRIMM
Dramatizare | Carmen CĂLIN
Regia artistică | Andreea BOTESCU-BOȚÎRCĂ, Mihai SAVU
Scenografia | Mihaela DINU PIȚIGOI
Muzica original | Florin DUMITRU
Regia Muzicală | Remus NEGOȘANU
Asistenți scenografie | Viorica CATRINA/Cristian STAN

💵 Biletele le puteți găsi la Agenția de bilete teatrului sau online: www.mystage.ro/spectacole/scufita-rosie-1707

📅 30 ianuarie, 11:30

📍 Strada Victoriei, Nr.8

📲 Detalii si informatii suplimentare: 0248 216 647


Vrei sa primesti evenimentele imediat ce le publicam? Aboneaza-te GRATUIT la RSS Feed lasandu-ne mailul tau in casuta de mai jos:


Ce parere ai despre acest eveniment?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea sa te intereseze si:

Muzica

Club Hush iti propune si sambata aceasta o seara plina de muzica live, preparate rafinate și cocktail-uri delicioase! Gazda serii va fi Costinela Toma....

Party

Sâmbătă, 27.02.2021, Urban Home implineste 7 ani de cand au deschis prima data si au hotarat sa te invite pe terasa locatiei, acolo unde...

Muzica

Kell’s Craft Beer va asteapta si vinerea aceasta, asa cum v-ati obisnuit, cu muzica live, bere de cea mai buna calitate si diversitate si...

Cinema

Sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Adevărul”, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan...