Social Media

Hei, ce anume cauti?

Cultural

“Dor de Eminescu” la Sala Lumina

In Arges, Ziua Culturii Nationale se va celebra la Sala Lumina a Centrului Cultural Judetean Arges vineri, 15 ianuarie, incepand cu ora 18.00.

In cadrul evenimentului DOR DE EMINESCU, membrii Corului ARS NOVA, soliști și instrumentiști ai Centrului Cultural Județean Arges, alături de invitații lor vor prezenta lucrări din creația compozitorilor români pe versurile poetului Mihai Eminescu.

Corul ARS NOVA – dirijor Radu Titi, Diana Călinescu, Grațian Bădescu, Adina Sima, Mariana Filipescu, Marius Bălan și Andra Bivol Costea, acompaniați de instrumentiștii Virgil Iordache, Ionuț Tolea, Valentin Precup și Alexandru Iordache, vă invită să le fiți alături în această zi, la aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului național.

Data de 15 ianuarie a fost aleasă ca Ziua Culturii Nationale în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889).

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, considerat de criticii literari drept cel mai important poet din literatura română. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu – reunite în 46 de volume ce cuprind aproximativ 14.000 de file – au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinţa din 25 ianuarie 1902. Eminescu a murit la 15 iunie 1889, la doar 39 de ani, la Bucureşti, iar în 17 iunie a fost înmormântat la cimitirul Bellu. A fost ales, post-mortem (28 octombrie 1948), membru al Academiei Române.

💵 Pret bilet: 10 lei. Biletele pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Centrului Cultural Județean Arges.

📅 15 ianuarie, 18:00

📍 Sala Lumina (fosta cinema Lumina)

📲 Detalii si informatii suplimentare: 0248 219 080


Vrei sa primesti evenimentele imediat ce le publicam? Aboneaza-te GRATUIT la RSS Feed lasandu-ne mailul tau in casuta de mai jos:


Ce parere ai despre acest eveniment?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea sa te intereseze si:

Lounge

Sambata, 26 februarie, de la ora 19:00, in Mon’Arch te asteapta o seara cu muzica live by Simina Stanciu si cocktailuri care mai de...

Muzica

Club Hush iti propune si sambata aceasta o seara plina de muzica live, preparate rafinate și cocktail-uri delicioase! Gazda serii va fi Costinela Toma....

Party

Sâmbătă, 27.02.2021, Urban Home implineste 7 ani de cand au deschis prima data si au hotarat sa te invite pe terasa locatiei, acolo unde...

Muzica

Kell’s Craft Beer va asteapta si vinerea aceasta, asa cum v-ati obisnuit, cu muzica live, bere de cea mai buna calitate si diversitate si...